|
В момента е: Вто 20 Апр 2021, 22:04 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Нови символи на българската бойна авиация?
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 11 от 16 [239 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
onufrii
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 13226 Местожителство: вилает Боляристан |
Много по албански - нали до сега за лъв говорехме, тоя орел в ква връзка? _________________ Отказах се да ставам космонавт - вече видях земята през предното стъкло! Si vis pacem, para bellum - 26030 Прайм червени шишета на бели! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Rottor_X
[Moderator] ![]() Регистриран на: 23 Яну 2006 Мнения: 608 Местожителство: LBSF |
Добре бе чове4е ако искаш може да му сложим един български "Лъв" отпред-ще е интересно само да намеря някакво подобие така в сянка или златно какво предпочитате? ![]() _________________ Има един глас-гласът на водача! _______________________________ Има един ден-денят на дълга! ![]() http://world5.monstersgame.co.uk/?ac=vid&vid=59211580 |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27542 Местожителство: София |
![]() ![]() ![]() Я по добре сложи щита без гаргата да го видим как изглежда! И аз съм привърженик на трицветен щит. _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Han Solo
[Moderator] Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 3207 Местожителство: София |
аз също... със златен лъв ![]() _________________ May the Force be with You |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Foxy
е 4ак пък златен ![]() ![]() но първо да видим без нищо как ще е щит4ето ! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Rottor_X
[Moderator] ![]() Регистриран на: 23 Яну 2006 Мнения: 608 Местожителство: LBSF |
Добре това ще се реши впоследствие-ето ви го чист вариант,но имам проблем нещо с фотошопа и не става да оправя цветовете да са нормални-изглежда доста рисувано знам!Ще го направя наново с по добри цветове ама утре че сега имам други работи за вършене! ![]() ![]() http://img232.imageshack.us/my.php?image=baner1vo0.jpg _________________ Има един глас-гласът на водача! _______________________________ Има един ден-денят на дълга! ![]() http://world5.monstersgame.co.uk/?ac=vid&vid=59211580 |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
in_the_dark
Пет цвята. Нетипичен за българската традиция едноглав орел. Щит с цветовете на националното знаме - това е основа на много знаци в миналото и съвременността, например: Димитровград ![]() Белослав ![]() Ситово ![]() Ихтиман ![]() Берковица ![]() Твърдица ![]() Моля, не се дразнете, но според мен това е банално съчетание. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Foxy
A 4ерните кръстове, който предлагаш , не са ??? ... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Attila
![]() Регистриран на: 04 Май 2004 Мнения: 193 Местожителство: София |
Темата е интересна и започна добре, но напоследък забелязвам стремеж към самоцелно оригиналничене при идеите. Колкото е по-семпла символиката, толкова по-добре. При насоката която взе дискусията, ще взема да започна да харесвам и сегашната кокарда. Аз и герба ни не харесвам - то не бяха поддържащи лъвове, ленти, клонки, надписи. По конституция имаме съвсем друг герб. Отплеснах се, извинявайте ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
onufrii
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 13226 Местожителство: вилает Боляристан |
Че новия герб си е кичозен! _________________ Отказах се да ставам космонавт - вече видях земята през предното стъкло! Si vis pacem, para bellum - 26030 Прайм червени шишета на бели! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
geroi
Виждам тука че се заигравате с ордена "За храбрист". До колкото знам този орден се дава за заслуги, за проявена храброст и проявен героизъм от военнослужещите и най-важното дава се на хора. Мисля че е неуместно да се слага по самолети вертолети и на каквото и да е друго. Мисля че кокардата трябва да е изчистена максимално каквато е в момента. Единствено според мен може да се сложи по една малка емблема на съответната ескадрила. _________________ "Без театър, без градини само грохот от машини- Узунджовски рай" |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Сашо
прав си, въпреки че кокардата в днешната си форма е повече "аборт на въображенито" и бездарен опит да се направи нов знак по тертипа на старите звезди - тоест достатъчно голям и цветен, за да ги закрие, при спешното им нанасяне през есента на 1992 г. (имаше и неуспешни опити - спомням си при Су-22, където върховете на звездите въпреки всичко упорито стърчаха навън). Последната промяна е направена от Сашо на Съб 18 Ное 2006, 01:03; мнението е било променяно общо 1 път |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
tamerlan
![]() Регистриран на: 09 Апр 2005 Мнения: 688 |
![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
kapitan
...дори в този момент, отличителен знак на германските Луфтвафе /опааа... името също!!!/ е кръст, който е същия, като през Първата световна и силно напомня този от Втората световна - на "фашистка" Германия! И това в Германия, държавата която след войната преследва "фашизма" дори повече от самия СССР ![]() Това го казвам в подкрепа на моята теза, че кръстът създава негативни асоциации само в силно идеологически обременени глави, а в нормалните такива това е един чудесен традиционен знак. Нямам нищо против Антифашисткия съюз на другара Вълканов, ама нека да не насочваме идеите му в посока отричане на най-славната наша история. Не беше ли точно този "фашистки" кръст на крилете на нашите герои, които попиляваха колоните на Вермахта? Не загиваха ли, свалени от зенитките "фашистите", именно с този знак? А и въобще, той е много по-широкообхватен като време и история. Да се отречем от кръста означава да се отречем от Радул Милков, Марко Първанов, от Неделчо Бончев и Димитър Списаревски. Не казвам, че той трябва да е непременно знакът на българската авиация за в бъдеще. Казвам, че той е традиционният, прославеният знак на българсаката авиация, станал герой самият на крилете на десетки български герои, записали едни от най-великите подвизи в нашата история. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27542 Местожителство: София |
![]() ![]() ![]()
Не беше! Беше Андревския кръст! _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 11 от 16 [239 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0677s ][ Queries: 15 (0.0053s) ][ Debug on ] |